Anne
Coopman

Zelfstandige vroedvrouw
Lactatiekundige
Docente babymassage
Zwangerschapsmassage
Anne Coopman

Over

Ik ben Anne Coopman, zelfstandige vroedvrouw, lactatiekundige en docente babymassage en zwangerschapsmassage. Dit jaar zal ik me nog verdiepen in de Dunstan babytaal. Enthousiast, gemotiveerd en met veel verwondering voor deze unieke gebeurtenis ga ik graag samen op weg tijdens jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik ben geconventioneerd.

Tijdens de zwangerschap belanden de ouders in spé vaak in een mallemolen van advies.

Van alle kanten komt er goede raad

Elke zwangerschap en elk verhaal is echter uniek, daarom is het goed te kunnen rekenen op de ervaring en deskundigheid van de vroedvrouw, die door een gedegen medische opleiding en de nodige praktijkervaring over veel specialistische kennis beschikt.

De zelfstandige vroedvrouw begeleidt de normale zwangerschap, bevalling en kraambed dit tot maximum 1 jaar na de bevalling. De vroedvrouw is medisch geschoold maar in de eerste plaats een warm rustpunt, tijd voor jou als zwangere vrouw, als koppel. Vroedvrouwenzorg is een holistische zorg.

Een hart onder de riem als je je minder goed voelt, een geruststellend woordje bij kleine probleempjes, goede raad omtrent borstvoeding, een bevestiging dat alles goed gaat. Iemand waar je alle mogelijke vragen – hoe futiel ze ook lijken – met gerust geweten op kan afvuren, dat is de vroedvrouw.

Tevens is er een optimale samenwerking met andere disciplines van groepspraktijk-nu, als vroedvrouw verwijs ik u zo nodig door. De consultaties (alsook ontspannende zwangerschapsmassage, babymassage) van onze vroedvrouw vallen op maandag binnen groepspraktijk-nu. Huisbezoeken zijn dagelijks mogelijk, na de zwangerschap kom ik steeds naar jullie woonst, ik reken geen kilometervergoeding alsook het eerste prenataal kennismakingsbezoek.

U kan bij mij in praktijk Nu terecht voor:

 • Zwangerschapsmassage
  kan vanaf 14w zwangerschap, deze massage werkt energetisch en ontspannend. Via die massage kan ik inspelen op de veranderingen binnenin het lichaam en zo verlichting bieden bij normale zwangerschapsongemakken. Even ontstressen, even tijd voor jou heeft bovendien wetenschappelijk aangetoond dat dit een gunstige invloed heeft op je baby’tje.
  60min – 50 euro
 • Babymassage, met voetreflexologie en babyyoga
  Lichamelijk contact is zeer belangrijk voor baby’s, die al van voor hun geboorte hieraan gewend zijn. Aanrakingen en verbondenheid zijn van groot belang voor de gevoelsmatige ontwikkeling van baby’s. Naast het emotionele effect, heeft de massage ook andere fysieke voordelen (kalmerend, stimuleert de bloedsomloop en maakt spieren en gewrichten soepeler, het heeft bovendien ook een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel (krampjes). Babymassage wordt in kleine groepjes van 4 à 5 personen aangeleerd, de massage wordt ingeoefend en dit over 3 sessies, 15 euro per sessie of als u inboekt voor de 3 sessies 40euro, duurt 1 uurtje – vanaf 5w tot 6 maanden, wacht meestal 1u na de voeding, een vermoeide baby laat zich niet graag masseren. Een badhanddoek meebrengen zou fijn zijn, u krijgt een flesje baby-massageolie aangeboden en een boekje zodat u na de 3 sessies alles nog eens kan nalezen en thuis kan uitvoeren
 • Prenatale infosessies
  1. Borstvoeding: Waarom kiezen voor borstvoeding? Hoe werkt borstvoeding? Hoe pak je het allemaal praktisch aan. Gedurende deze infosessie geeft de vroedvrouw die tevens ook lactatiekundige (gespecialiseerd in borstvoeding) is op een interactieve manier antwoord op alle vragen. Graag in groepjes van 6 personen, duur 1,5u. Ben je zwanger dan volstaat een kleefbriefje van de mutualiteit, aanstaande papa’s zijn zeker ook welkom
  2. Arbeid en bevalling: Hoe herken je beginnende arbeid? Wat kan je doen tijdens de contracties? Houdingen tijdens de weeën, correcte ademhaling daarbij, mijn vliezen zijn gebroken, wat nu? Wat kan de partner doen? Correcte massagetechnieken worden aangeleerd, arbeid en bevalling verlopen vlotter als u ontspannen bent. Hier in groepjes van 6 personen, duur 1,5u (kleefbriefje van de mutualiteit volstaat)
  3. Infosessie EHBO bij baby’s en jonge kinderen
   Met kleine kindjes zit een ongeluk vaak in een klein groepje, correct reageren (bijv bij verslikken) kan drama’s voorkomen en levens redden, ook de meer alledaagse voorvallen komen aan bod ( schaafwonden, brandwonden, bloedneus, tekenbeten, … Hier in groepjes van 8 personen, u kan alle technieken inoefenen op de daartoe beschikbare reanimatiepoppen.
   30 euro per persoon en 40 euro per koppel, duur 1,5u

Na afloop van een prenatale infosessie is er steeds een mogelijkheid tot een prenatale check up