Onze
diensten

Ons pakket voor jou1

Kinesitherapie

Letterlijk betekent kinesitherapie dus behandelen door beweging. De behandeling kan bestaan uit beweging, uitgevoerd door de patiënt (actief) of de therapeut (passief). Deze (be)handelingen zijn steeds wetenschappelijk onderbouwd en met als doel de kwaliteit van bewegen te behouden en te verbeteren.

Enerzijds is curatieve zorg een onderdeel. Hierbij zijn we in staat letsels en afwijkingen van lichaamsfuncties te behandelen met oog op een duurzaam herstel. Dit zowel bij acute als chronische problemen.

Anderszijds is de aandacht voor preventieve zorg ook binnen de kinesitherapie de laatste jaren toegenomen. Door het gericht opsporen en het voorkomen van courante letsels kunnen oplopende medische kosten en arbeidsongeschiktheid vermeden worden.

2

Manuele therapie

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken en zeurende pijn een halt toeroepen. Maar vooral (chronische) nekklachten en rugklachten kunnen met manuele therapie een halt toe geroepen worden. Net zoals in de sportkinesitherapie wordt het lichaam als één geheel gezien. Daarmee bedoel ik dat er nagegaan wordt of de oorzaak op de plaats van de pijn ligt of er andere factoren (mede)oorzaak kunnen zijn. Andere factoren kunnen bijvoorbeeld anatomisch, fysiologisch, biomechanisch, neurodynamisch, uit de organen… zijn. Maar ook het psychosociaal model wordt in deze context geëvalueerd. Specifieke mobilisaties en/of manipulaties kunnen dan aangewend worden om uw klachten zo adequaat mogelijk te verhelpen.

Door middel van gerichte en specifieke manipulaties ("kraken") en mobilisaties worden uw klachten zo grondig mogelijk aangepakt. De manuele therapie vormt een ideale aansluiting op de artsendiagnose. Ik behandel alle klachten van het bewegingsapparaat. Voorbeelden: U hebt pijn in uw rug of uw nek die uitstraalt naar uw benen of armen? U hebt een lumbago, een hernia of bent wakker geworden met een stijve nek? U sukkelt met een tenniselleboog, een 'frozen shoulder' of vage knieklachten?

3

Manuele neurotherapie

Manuele Neurotherapie (MNT) en Zenuwreflexologie (NR) zijn waardevolle behandelingen, bij acute maar zeker ook bij chronische pijnen in het bewegingsapparaat zoals nek- en rugpijnen. Ook bij andere functionele klachten zoals migraine, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, zenuwpijnen, etc… kan MNT en NR een grote hulp bieden. De behandelingen werken met “manuele” en “reflectoire” impulsen op het lichaam met de bedoeling invloed uit te oefenen op het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is immers verantwoordelijk voor het opwekken, verwerken en aanpassen van pijnprocessen.

De basisprincipes van manuele neurotherapie en zenuwreflexologie zijn:

 • opsporen in welke onderdelen van het zenuwstelsel de transmissie verstoord is;
 • opsporen hoe prikkels uit organen, hormonen en musculo-skeletaal stelsel op elkaar inwerken;
 • opsporen hoe emoties en andere hersensimpulsen het gehele klachtenbeeld beïnvloeden;
 • het tussenkomen met zenuwreflexpunten en andere technieken in die gestoorde neurotransmissie patronen.

Manuele neurotherapie is een therapie die het lichaam terug in balans brengt.

4

Applied kinesiology

Uit onderzoek is gebleken dat onze spieren meer verbonden zijn met de rest van ons lichaam dan vroeger gedacht werd. Dat betekent dat een specialist nu met een simpele test van de spierfunctie al bepaalde problemen kan vaststellen, zoals het over- of onderfunctioneren van specifieke organen.

Naast gewrichtsklachten kan Applied Kinesiology helpen met het opsporen en behandelen van spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, spierpijnen, allergieën, huiduitslag, moeheid, zenuwpijnen, enzovoorts.

Honderden artsen, tandartsen en osteopaten wereldwijd gebruiken het systeem van Applied Kinesiology bij het onderzoeken, behandelen en ondersteunen van hun patiënten. Via spiertesten wordt de oorzaak van je klachten achterhaald. Kinesiology screent je lichaam.

5

Psychotherapie

Heb je het gevoel dat je de weg kwijt bent? Weet je het even niet meer? Zit je vast en geraak je er alleen of met behulp van vrienden en familie niet meer uit?

Allerlei redenen kunnen een aanleiding zijn om in therapie te gaan. Samen gaan we op weg.

Lees meer

6

Voetreflexologie

De reflexzonetherapie is een stelsel technieken ontwikkeld om ons lichaam in balans te houden. Het uitgangspunt is dat er zich reflexzones op de voeten bevinden die een weerspiegeling zijn van klieren, organen en andere delen van het lichaam. Het is een unieke methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt.

Ze kan uitnodigen tot: verlichting van stress en spanning, verbetering van de doorbloeding in klieren en organen, opheffing van blokkades in de prikkelgeleiding van het zenuwstelsel en helpen connecteren met je fundament waardoor je evenwichtiger en meer geaard in het leven staat.

7

Coaching

Je kunt een goed gesprek gebruiken, iemand die naar je luistert zonder oordel en die zich naast jou plaatst om samen te kijken naar jouw situatie? Je wil tot meer inzicht en begrip komen, waardoor er werkelijk iets verandert en je met vernieuwde energie terug verder kunt? Dan is coaching iets voor jou.

Wat brengt coaching:

 • je komt makkelijker tot rust
 • je durf keuzes te maken
 • je voelt je zelfzekerder en durf te kiezen voor jezelf
 • je krijgt inzicht en begrip rond thema's die moeilijk liggen
 • je kunt meer tevreden over/met jezelf zijn
 • je krijgt overzicht over jouw leven
 • je komt tot een doorbraak in moeilijke situaties
 • ...
8

Deep tissue massage

Het leven overvalt ons zowel met fysieke als mentale uitdagingen, waarop ons lichaam durft te reageren met ongewenste spierspanningen. We gaan opzoek naar het herstellen van deze spanningen om zo afvalstoffen te laten vrijkomen, alsook de energie weer vrij te laten stromen in het lichaam. Trekt jouw leven je uit balans? Dan is een functionele release en deep tissue massage misschien wel iets voor jou.

9

Logopedie

Logopedie is de zorg die nodig is bij mensen van 0 tot 99+ die problemen ervaren met stem, spraak, taal, leren, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie. Zij houden zich niet enkel bezig met behandeling maar ook met voorlichting, preventie en onderzoek.

10

Relaxatie

Relaxatie vertaalt zich in eerste plaats in een bewuste verbonden ademhaling. We zijn bewust van onze adem en hoe het ons beinvloedt in het dagelijks leven als we even een korte ademruimte nemen en vanuit die verstilling het contrast voelen met de hectiek van het alledaagse leven en de versnipperdheid van afgeleide aandacht door multi-media. Wanneer de adem stroomt is de mind meer gefocust en opent het lichaam zich. Uit balans ervaar je eerder een hoge ademhaling, constrictie in de borst, te diep ademen of zuchten. Lichaamsbewustzijn is hierbij een handige tool om minful de stress te herkennen en even ‘tijd voor jezelf ‘ te nemen.

Door relaxatie (klank, yoga, mindful aanwezig zijn in het nu) keren we terug naar een echt gevoel van eenheid en verbondenheid. Vanuit de adem, het lichaam en de mind kunnen we ons ontspannen. De kunst is zich deze innerlijk schuilplaats te herinneren en te weten dat je er steeds naar toe kunt.

11

Podologie en medische voetbehandelingen

Bij ons kunt u terecht voor functionele zolen op maat. Dit houdt in dat we via een biomechanisch onderzoek de spieren en gewrichten testen. Vervolgens voeren we een gang- en loopanalyse uit waarna we de klacht kunnen kaderen. Door een 3D scan van de voet te maken kunnen we de zool volledig op u voet aanpassen. Bij het afhalen van de zolen kunnen we nog steeds aanpassingen doen tot ze perfect zitten. Ook krijgt u advies over de zolen en schoenen. Zowel klachten ter hoogte van de voet, knie, heup en rug kunnen hiermee aangepakt worden.

Ook kan u bij ons terecht voor een podologische voetbehandeling. Dit is naast algemene voetverzorging ook het verwijderen van likdoorns en het behandelen van ingegroeide teennagels. Als podoloog zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van nagelbeugels bij gebogen nagels en het vervaardigen van silicone orthesen bij o.a. klauwtenen, drukplaatsen, eksterogen.